Поиск по этому блогу

вторник, 24 октября 2017 г.

АНОНС!
Запорізька книжкова толока оголосила календар подій 27-29 жовтня. У програмі фестивалю презентація книги нашої землячки Антонії Цвід «Возлюбеник муз і грацій: Кохані жінки Тараса Шевченка».
В романі-трилогії «Возлюбленик муз і грацій. Кохані жінки Тараса Шевченка» вперше в українській художній літературі в такому обсязі розробляється тема кохання нашого Пророка, всього його короткого, але насиченого подіями життя. Охопивши чималий об’єм архівного матеріалу, авторка виводить образ митця через призму стосунків з жінками – натхненницями його шедеврів, що дає змогу якнайповніше розкрити суть генія яко людини, чоловіка, поета і митця.
Через різного роду інсинуації навколо імені Т. Шевеченка авторка спробувала в художній формі відкрити читачеві шевченківські архіви, дослідити витоки й мотиви проявів його всебічно обдарованої натури. Це вимагало пошуку відповідного синтетичного жанру. Так народився роман-перформанс в картинах і етюдах, який шевченкознавець С. Гальченко охарактеризував як найоптимальніший жанр для розкриттю творчого задуму авторки, адже це дозволяє персонажу бути одночасно і оповідачем, танцюристом, співаком, музикантом, що найкраще відповідає оптимістичній натурі Шевченка.


Комментариев нет:

Отправить комментарий