Поиск по этому блогу

суббота, 11 ноября 2017 г.

НОВИНКА!
Лущинская Н. М. Чудотворные иконы. История обретения, чудеса, молитвы / Н. М. Лущинская. - Х.: Віват, 2017. - 224 с.
В Україні існують багато чудотворних ікон Пресвятої Богородиці, які були знайдені та виявлені дивними шляхами. Через них Матір Божа розкриває шлях до розуміння християнських чеснот, показуючи свою значимість духовну для кожного християнина. Серед усіх можна виділити найвідоміші та най значущі в історії Православ’я.  
Охтирський образ Божої Матері був явлений у 18-му столітті. Його знайшов священик Покровської церкви містечка Охтирка, що на Сумщині, – Василь Данилів. Перевіряючи нову косу, він вийшов на город біля церкви. Не встигнувши підняти косу, він побачив осліплююче світло, що сходило від ікони Божої Матері, що лежала в траві. Три роки образ стояв вдома у священика, а потім Богородиця з’явилася отцю Василю уві сні і наказала помити ікону, зняти з неї пил. У другому сні вона звеліла не виливати воду після миття, а зцілювати нею людей. З тих пір від ікони відбуваються зцілення.
У 1751-му році Священний Синод постановив вважати новоявлену Охтирську ікону чудотворною. Нині у Свято-Покровському храмі міста Охтирка зберігається копія цього образу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий