Поиск по этому блогу

пятница, 30 марта 2018 г.

АНОНС!
З 15 по 17 червня у Вінниці вперше пройде міжнародний літературний фестиваль «Острів Європа». Фестиваль, у програмі якого понад 25 подій, пройде у 7 різних локаціях міста. Організатори фестивалю – ГО «Культурний кампус», Вінницька міська рада та Вінницький літературно-меморіальний музей імені Михайла Коцюбинського.
Серед учасників фестивалю – літератори з Польщі, Білорусі, Румунії, Ізраїлю тощо. До організації фестивалю долучився також президент українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук.
Проект «Острів Європа» засновано 2015 року літераторками Катериною Калитко й Анною Вовченко. Досі він реалізовувався в рамках подій на Книжковому Арсеналі, на Форумі видавців і на фестивалі «Intermezzo», ставши майданчиком для діалогу між «малими» або ж «камерними» літературами тих країн, що, як і Україна, не мають великих можливостей для підтримки своєї літератури закордоном, та літературами, які майже не перекладаються через малу кількість знавців відповідних мов. Проте це не означає, що українська, білоруська, румунська, ірландська, ізраїльська, балканські літератури є меншовартісними, тубільними й нецікавими. Організатори прагнуть надати слово голосам, яких менше чутно в Україні через їхню недостатню медійну розкрученість, та авторам, яких у нас поки не видавали.





Комментариев нет:

Отправить комментарий