Поиск по этому блогу

воскресенье, 18 марта 2018 г.

АНОНС!
28 березня о 18.00 у Будинку письменників (м. Київ, вул. Банкова, 2) відбудеться обговорення книги Володимира Осипчука-Скороводи «О милий Боже України!». Серед запрошених і наш земляк з с. Обтове Кролевецького району Михайло Шевченко. Запрошені також Микола Ткач, Іван Драч, Юрій Мушкетик, Раїса Недашківська. Веде: Павло Мовчан.
Більше ніж за 200 років од появи першодруку «Слова о полку Ігоревім» вчені напрацювали величезний пласт дослідницьких робіт, у яких ретельно досліджуються історичні передумови появи цієї дорогої для кожного українця літературної пам’ятки. Досліджували й епоху, коли писалося «Слово…», простежили і його вплив на літературу від давніх часів до наших днів. Кожна епоха, кожне покоління дослідників «Слова…» збагачувало його скарбницю новими науковими працями, перекладами, переспівами, літературними інтерпретаціями. Не є винятком і ХХІ століття.
Саме нині математик, поет і літературний критик, член Національної спілки письменників України, також співавтор розробки великого Герба України (з художницею Валентиною Чорномарченко), Володимир Осипчук-Сковорода знайшов свій ключ для нового прочитання цієї унікальної пам’ятки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий