Поиск по этому блогу

понедельник, 5 ноября 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.
Третього листопада виповнилося 96 років з Дня народження Олексія Петровича Столбіна – письменника, прозаїка, члена Національної спілки письменників України.
У 1997 році Олексій Петрович передав до Державного архіву Сумської області документи особового фонду і періодично поповнює його. Особовий фонд Столбіна охоплює період з 1936 по 2004 роки.
У документах фонду є біографічні дані О.П. Столбіна, а також висвітлена його педагогічна та творча діяльність. Зберігаються рукописи творів та їх машинописні копії, тексти нарисів, статей, вирізки з газет «Ленінський прапор», «Червоний прапор», «Ленінська правда» з оповіданнями та уривками з повістей, рецензії на твори Олексія Петровича  та супроводжувальні листи до них. Серед них – рецензії на повість Столбіна «Наша Одіссея» («Чортова дюжина») Юрія Хорунжого, Бориса Харчука, головного редактора журналу «Ранок» В. Бурбан, на роботу «Здравствуй лес» завідуючого кафедрою ботаніки Омського педагогічного інституту, кандидата педагогічних наук Г.Заровного, рецензії Ірини Шкаровської на рукописи «Горіхове озеро» та «Романтики виходять на орбіту», редакційні висновки редакторів Т. Кінько, Д. Головко та інших.
Фонд містить книги вирізки газет з рецензіями Олексія Петровича на книгу Павла Андрійовича Стефарова «На одинці з природою» та на роман нашого земляка з Недригайлова Івана Микитовича Власенка «Коли дозрівають каштани».
В особовому фонді зберігаються книги та брошури з досвіду організації шкільних лісництв у Сумській області. В книзі «Шкільні лісництва» в розділі «Лісництво в степу» автор детально розкриває особливості роботи дошкільних лісництв степової зони.
Детальніше: http://daso.archives.gov.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=476&Itemid=81



Комментариев нет:

Отправить комментарий