Поиск по этому блогу

воскресенье, 30 декабря 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.
Ми підвели підсумки 2018 року. У цьому році на нас чекало багато подій. Блог «Сумщина видавнича» відсвяткував другу річницю свого існування. Маємо більше 22 000 переглядів! У жовтні місяці ми започаткували сторінку у Фейсбуці та Інстаграм. Вже 97 наших прихильників вподобали сторінку в ФБ та 99 стежать за інформацією на сторінці!
Дякуємо всім, хто цей рік був із нами! Бажаємо завжди приємних новин і гарного настрою!
Досягнення і втрати літературні ми згрупували для зручності. Приємних новин було в цьому році достатньо!
Читайте нашу сторінку! Ми завжди раді нашій співпраці!
ЛАУРЕАТИ
• Письменниця Світлана Талан – лауреат премії імені Пантелеймона Куліша 2018 року за роман «РАкурс», в якому висвітлюється мужня, патріотична боротьба українського народу за свободу та незалежність.
• Письменниця Антонія Цвід - лауреат Міжнародної літературної премії «Сад божественних пісень» імені Григорія Сковороди 2018 року за трилогію: роман-перфоманс в картинах і етюдах «Возлюбленик муз і грацій. Кохані жінки Тараса Шевченка».
• Члену Національної спілки краєзнавців України Олегу Корнієнко присуджено обласну літературно-краєзнавчо-мистецьку премію в номінації «Краєзнавство» за значний внесок у розвиток краєзнавства Сумщини, популяризацію історії рідного краю, національних українських традицій та видатних діячів Сумщини.
• Переможцем обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії у номінації «Художня література» за особистий внесок у розвиток художньої літератури стала член Національної спілки письменників України Людмила Ромен (Шевченко).
ПОЧЕСНІ ВІДЗНАКИ
• Поетесу Людмилу Валентинівну Ромен удостоєно почесної відзнаки Сумської міської ради «За майстерність».
КРАЩІ У РЕЙТИНГАХ
• Книга нашого земляка Леоніда Ушкалова «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди» (К.: Дух і Літера, 2017) визнана кращою у XIX всеукраїнському рейтингу «Книга року 2017» у номінації «Нон-фікшн».
• Книжка Анни Коршунової «Комп і компанія» визнана кращою у XIX всеукраїнському рейтингу «Книга року 2017» у номінації «Дитяче свято».
ПРЕМІЇ
• Енн Епплбаум за книгу з ліноритами нашого земляка з с. Успенка Буринського району художника Миколи Бондаренка «Червоний голод: війна Сталіна проти України» отримала престижну премію Гелбера!
ЕКРАНІЗАЦІЇ
• Владислав Івченко надав ексклюзивний коментар для сайту Читомо і розповів про екранізацію українського історичного детектива «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу». Всього предбачаються 8 серій. «Я дуже щасливий, хоча й розумію, що попереду багато роботи. Я беру участь в написанні сценарію та буду співпрацювати з режисером. Дуже хочеться не схибити. Сценарії раніше писав, за один, навіть, отримав диплом Коронації слова. Але це перший серйозний проект під виробництво. Настрій у канала – зробити якісний продукт. Сподіваюся, що нам все вдасться», – говорить Івченко.
ЛІДЕРИ КОНКУРСІВ
• Книга Анни Коршунової «Комп і компанія» у топ п'ятірці «Українського контенту» серед найкращих книжкових новинок для дітей, що мають на меті розвинути уяву, фантазію, почуття гумору і ще безліч прекрасних якостей у малих бешкетників… А головне – ці історії достатньо захопливі, щоб відволікти від девайсів та гаджетів і розкрити для дитини світ сучасної української книги!
• Книга Владислава Івченка «Два пасинки митрополита» увійшла до довгого списку книжок номінації «Література для дорослих» конкурсу «Еспресо. Вибір читачів». До участі в конкурсі допущено 99 книжок, із них 48 представляють номінацію «Література для дорослих».
• Книга Богдана Жолдака «Під зіркою Лукаша» (К. : Дух і літера, 2018) про нашого земляка увійшла до шорт-листа «Книжка року 2018. Лідери літа» у номінації «Життєписи».
• Книга Олександра Вертіля «Володимир Голубничий. 20 кілометрів до тріумфу» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
• Книга Анни Коршунової та Світлани Качуровської «Казкове місто Суми. Дитячий путівник» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
• Книга Анни Коршунової та Світлани Качуровської «Маленькі історії казкового міста» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
• Поетична збірка «ЛОВИ/LOVE» Миколи Гриценка увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
ВТРАТИ
• 15 січня пішов з життя письменник, журналіст, Член Національної спілки журналістів та Міжрегіональної спілки письменників України Олег Семенович Шрамко.
• 21 травня пішов з життя український поет, літературознавець, журналіст та перекладач Гризун Анатолій Пилипович.
• На 77 році пішов з життя Василь Іванович Будянський – Заслужений артист України, драматург, поет, читець та актор театру, дослідник історії давної літератури і української етнопедагогіки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий