Поиск по этому блогу

четверг, 26 января 2017 г.

АНОНС!
10 лютого 2017 р. в Харкові о 19.00 в "Новому Акрополі" відбудеться зустріч з Леонідом Ушкаловим, присвячена одній із статей книги «Україна і Європа» – «”Наслідування Христа” в Україні».
«De imitatione Christi» («Про наслідування Христа») – трактат, написаний Томою Кемпійським у 1427 році, став найбільш тиражованою набожною книжкою після Біблії.
Леонід Володимирович Ушкалов, наш земляк, уродженець Краснопілля, літературознавець, письменник, доктор філологічних наук, професор Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди, автор численних монографій і публікацій.
«Через кілька століть після Кемпійця мій улюблений мислитель Сковорода, намагаючись окреслити найглибшу суть філософії, напише в одному з листів: філософія – то не що інше, як уміння «перебувати на самоті з собою... з собою вміти вести розмову» («secum ipso morari... secum loqui posse»). Щось подібне можна сказати й про «Imitatio»: це щира некваплива розмова з самим собою про сенс усього, що коїться в тебе на душі. І ця розмова рано чи пізно стає розмовою з Богом, золотавою ліствицею Якова на темному тлі життя, словом, вона стає твоєю розрадою». (Леонід Ушкалов)
Трактат цей шанують і католики, і лютерани, і кальвіністи, і навіть мусульмани. А яке місце посідає трактат Кемпійця в духовному світі української людини?
Вхід вільний. Будь ласка, реєструйтеся, кількість місць обмежена. https://goo.gl/JZc4hI
Книга також доступна в електронному форматі: http://kharkiv-nspu.org.ua/wp-content/uploads/2016/11/L_Ushkalov_narysy_2016.pdf


Комментариев нет:

Отправить комментарий