Поиск по этому блогу

четверг, 1 июня 2017 г.

ПАМ'ЯТНА ДАТА.
2 червня виповнюється 81 рік від дня народження Володимира Степановича Голубничого, українського легкоатлета, якій спеціалізувався в ходьбі, олімпійського чемпіона, рекордсмена світу, почесного громадянина м. Суми.
Його недарма назвали найкращим скороходом двадцятого століття і обрали разом з іншими 24-ма легкоатлетами сучасності членом Зали Слави Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) у Барселеоні.
За свою спортивну кар'єру сумчанин Володимир Голубничий брав участь у п'яти (!) Олімпіадах, з яких дві - 1960 року у Римі та 1968 року у Мехіко - він виграв, а в Токіо (1964 рік) та Мюнхені (1972 рік) завоював відповідно бронзову та срібну медалі. Тричі встановлював світові рекорди на дистанції 20 км (1955, 1958, 1959), його прізвище занесене до Книги рекордів Гіннеса. Нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора і "Знак Пошани", орденом "За заслуги" III ступеня. Кавалер срібного олімпійського ордена.
Нині Володимир Голубничий - президент Спілки спортсменів-ветеранів Сум, почесний президент обласної ради фізкультурно-спортивного товариства "Спартак", член Національного олімпійського комітету України.
Автор книг "Чотири олімпійські сходження", "Чому люди так ходять?" і найновішої - "Легка атлетика від Володимира Голубничого".
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий