Поиск по этому блогу

пятница, 6 апреля 2018 г.

НОВИНКА!
Розвиток музичної освіти в Україні (XVIII - XX ст.):  персонологічний вимір: монографія / М.П. Вовк, Ю.В. Грищенко, И.О. Філіпчук, Т.В. Котирло. - К. : Талком, 2017. - 176 с.
Глухівська школа співу та інструментальної музики - перший в Україні та Росії музичний навчальний заклад, який готував півчих  і музикантів (гуслярів, бандуристів, скрипалів) для Придворної співацької капели у Санкт-Петербурзі. 
У монографії представлено ретроспективу становлення національної музичної освіти у вимірах утвердження її гуманістично-культурологічних засад; розкрито персонологічний аспект її розвитку у XVIII - XX ст.; визначено тенденції розвитку національної музичної освіти упродовж означеного періоду. Висвітлено цікаві і маловідомі історичні факти творчої і педагогічної діяльності українських педагогів-музикантів з позиції їх внеску у теорію і практику музичної освіти України. Охарактеризовано досвід відомих і малознаних особистостей у контексті  утвердження націєтворчих засад педагогічної думки, мистецької освіти, національної культури, формування людиноцентристських засад національного виховання. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий