Поиск по этому блогу

суббота, 8 июня 2019 г.

АНОНС!
20 червня о 18:30 в книгарні «Є» (м. Суми, вул. Соборна, 44) відбудеться презентація книжки Євгенії Сенік «Будинок із сірників, узятих із різних коробок».
Роман, головною темою якого є «бездомність». Його персонажі, життєві історії та портрети базуються на реальних подіях. Матеріалом для книжки Євгенії Сенік стало перебування у швейцарській спільноті для безпритульних. Візуальну частину проекту втілив художник-ілюстратор Сергій Костишин. Він проілюстрував роман малюнками у стилі коміксів, створивши у такий спосіб додатковий інтерактивний рівень видання.
Над книжкою Євгенія Сенік працювала впродовж 2012–2017 років. Саме 2012 року вона вперше поїхала до спільноти у Швейцарію, щоб збирати матеріал. Аби зануритися всередину теми та побачити речі очима безпритульних, письменниця мусила і сама частково стати бездомною. Авторка вважає, що цей досвід є дуже цінним і для України, тим більше, що тема безпритульності виводить на інші важливі проблеми – екології та сортування сміття, переробки матеріалу та recycling, інклюзії.


Комментариев нет:

Отправить комментарий