Поиск по этому блогу

пятница, 10 марта 2017 г.

НОВИНКА!
Книга-календар "Великие земляки Алчевские и их окружение" створений за матеріалами художньо-документальної виставки, що проходила у 2016 році та документами Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України.
До 25-річчя незалежності України у 2016 р. творчий клуб "Гостинная на Дворянской" та культурно-діловий центр "Рубаненко и партнеры" (м. Харків) розпочали реалізацію проекту "Великие земляки". Стартував проект художньо-документальною виставкою "Великие земляки. Алчевские". Художню частину виставки склали роботи О. Бекетова, Х. Алчевської а історичні документи надав Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України.
Нагадаємо: Голова сім’ї, Олексій Кирилович Алчевський – був відомим українським фінансистом і банкіром, щедрим меценатом, людиною діяльної і разом з тим м’якої романтичної вдачі, з великими організаторськими здібностями. Саме він став одним із засновників і членів правління першого у Російській імперії приватного акціонерного банку. На честь Олексія Кириловича назване місто Алчевськ в Луганській області. У молоді роки він брав участь в українському національному русі, очолював харківську «Громаду» (гурток української інтелігенції). Став головним ініціатором та в результаті профінансував спорудження першого пам'ятника Тарасу Шевченку у Харкові 1899 р. За власні кошти відкривав лікарні, бібліотеки, недільні школи в Сумах.
Народився майбутній мільйонер Олексій Алчевський у Сумах, у родині «середнього торговця колоніальними товарами».



Комментариев нет:

Отправить комментарий