Поиск по этому блогу

вторник, 14 марта 2017 г.

АНОНС!
У видавництві «Основи» виходить перше комплексне дослідження радянських монументальних мозаїк! Євген Нікіфоров, Лізавета Герман, Ольга Балашова «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics». Три роки фотограф Євген Нікіфоров подорожував Україною (зокрема, і Кримом) у пошуках найцікавіших творів мистецтва 1950–1980-х років – періоду радянського модернізму.
У книзі близько 200 унікальних фотографій панно: зображені на них робітники, селяни, космонавти і спортсмени з кольорової смальти або кераміки ілюструють радянське життя. Деякі мозаїки вже знищено через дію закону про декомунізацію, і сьогодні фотографії Євгена — єдина можливість ознайомитися з важливим періодом історії мистецтва ХХ століття.
У книзі в тому числі подано інформацію про мозаїку на Сумському будинку зв'язку. У 1977-1979 роках над оформленням будівлі працював художник Ернест Іванович Котков. Він створив: мозаїчне панно на рель’єфі (77м²), мозаїку (224м²) та об’ємно-просторову композицію перед будинком зв’язку (4 метри у висоту).
Книга вийде 17 травня, попереднє замовлення на сайті:http://osnovypublishing.com/book/decommunized-ukrainian-soviet-mosaics



Комментариев нет:

Отправить комментарий