Поиск по этому блогу

суббота, 29 октября 2016 г.

КНИГИ 2016 ПРО ГЕРОЇВ АТО.
У 2016 р. вийшло друком кілька видань про загиблих героїв АТО та учасників подій.
Конотопчанка Антоніна Пипко авторка книги "Кілька історій для історії". Книга складається з трьох розділів. Перший, що має назву «У неволі», авторка присвятила життю українців до здобуття незалежності, коли ми жили на своїй землі, але в неволі. Сюди входять чотири нариси: вже згадана розповідь про «чорносвитників» і долю батька авторки; про нашого видатного земляка Максима Парпуру, який у нелегкі часи власним коштом, а головне – українською мовою видав «Енеїду» Котляревського; нарис про перебування на Конотопщині в 1918 році кінного підрозділу армії, так званих «сірожупанників», написаний за яскравими спогадами її бабусі, та ще один, присвячений долі матері пані Антоніни, яка пережила часи розкуркулення, Голодомору та війну.
Другий розділ – «Герої поміж нас. Свідчення самовидців» – присвячений героям Майдану, їхнім рідним та побратимам. На жаль, четверо з героїв книжки віддали життя за Україну: Анатолій Шульга, Євген Бірюков, Олексій Братушка та Руслан Алієв.
Також до цього розділу увійшли нариси про Геннадія Буренка, Артема Семеніхіна, Оксану та Олега Кутенків, Ольгу Банитюк, Євгена Горлача, Віктора Зеленського, Сергія Небеленчука та отця Сергія Сущенка. Більшість із цих людей були присутні на презентації, тож під оплески учасників заходу Антоніна Пипко вручила їм примірник видання, як і рідним загиблих Анатолія Шульги та Євгена Бірюкова.
У третьому розділі книги «Кілька історій для історії» – майже щоденнику – авторка спробувала день за днем описати Майдан таким, яким його пережила та побачила вона сама: «Я хотіла показати, як звичайна людина – не боєць, не суперактивіст, а просто людина, яка підтримувала Майдан, – жила в ті дні», – зазначила пані Антоніна в передмові до книги.
Книга «Героям слава. Книга пам’яті героїв АТО. Сумська область», що  вийшла друком у «Видавничому будинку «Еллада» присвячена сумчанам-військовим, які загинули в АТО, захищаючи незалежність нашої України та її територіальну цілісність.
До книги, автором та ініціатором якої є головний редактор газети «Панорама» Євген Положій, увійшло 115 історій. Матеріали для видання збирали протягом року, журналісти особисто зустрічалися з сім’ями загиблих бійців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий