Поиск по этому блогу

понедельник, 26 декабря 2016 г.

НОВИНКА!
У видавничому будинку "Еллада" (м. Суми) вийшла друком "Абетка" Петра Товстухи.
«Життєвому подвигу козацької сім’ї Нарбутів присвячую» – такими словами розпочинається книга, яку автор створив для малят. 
Чим особлива абетка Петра Товстухи? Письменник продовжив традиції авторів граматики української мови, які закладалися сотні років тому назад.
«Пропонована вам книжка написана в колишній гетьманській столиці – Глухові, вона є продовженням «абеткових» традицій Глухівщини, - розповідає Віктор Заїка, член Спілки журналістів України. - В нашому краї народився Олексій Павлович Павловський - автор першої граматики української мови 1818 року. До створення нової української абетки сто років тому приступив уродженець Глухівщини – академік, художник-графік Георгій Іванович Нарбут. І серед сучасних «Букварів» найкращі ті, що виходять з рук академіка Академії Педагогічних Наук, Миколи Самійловича Вашуленка – випускника Глухівського педагогічного інституту (1961 року) – зараз Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка».
Віктор Заїка рекомендує вчителям і батькам навчати дітей українській мові за книгою Петра Товстухи. «Вірю, зусилля автора абетки – Петра Володимировича Товстухи – члена Національної спілки письменників України – знайдуть благотворний відгук в душах дітей і дорослих, всіх, кому ця книжка потрапить в руки», - підкреслює він.
Зазначимо, що книги Петра Товстухи вже неодноразово виходили у «Видавничому будинку «Еллада» і користуються незмінною прихильністю читачів.
Петро Володимирович Товстуха народився на Сумщині в селі Орлівці Ямпільського району. Проживає в місті Глухові. Творчістю захопився в 1990-х роках. Друкувався в пресі та колективних збірках. Заснував і очолює Глухівську міську громадську організацію інвалідів «Надія». З-під його пера вийшли у світ гумористичні збірки «Коза на полюванні», «Дегустація», «Клубочок жартів», «Торба сміху», «В очі й позаочі», «Круговерть». У 2011 році був прийнятий до Національної спілки письменників України.



Комментариев нет:

Отправить комментарий