Поиск по этому блогу

вторник, 6 декабря 2016 г.

НОВИНКА!
УНДІП на сторінках педагогічних журналів 1926–1976 рр. / НАПН України, Педагогічний музей України ; [укладачі : В. О. Гайдей, О. П. Міхно ; наук. консультант О. В. Сухомлинська]. – К. : ПМУ, 2016. – 212 с. – (Сер. «Педагогічні републікації» ; вип. 3).

На сторінках збірки публікація: Наукова сесія, присвячена К. Д. Ушинському [Доповіді директора інституту Й. Ліпмана, С. Чавдарова та Г. Костюка] // Комуністична освіта. 1941. 3. С. 118.
Завантажити тут: http://pmu.in.ua/books/


Нагадаємо: Село Богданка Шосткинського району було тим куточком українського Полісся, де Ушинський натхненно й легко працював над творами.
У фондах Сумського обласного архіву віднайдено матеріали, які засвідчили, що з діда-прадіда коріння роду Ушинського – на Слобожанщині, в Охтирському та Лебединському повітах.
У спогадах про останні дні батька дочка К. Д. Ушинського Надія писала: «Просив обов’язково побудувати училище в його любій Богданці і зробив ще інші схожі розпорядження». Надія Костянтинівна Ушинська виконала батьківський заповіт: 1894 року з нагоди 25-ої річниці від дня його смерті та до 70-річчя від дня народження, пишуть ушинськознавці, на кошти родини школу відкрили. Ще у 1968 році при школі відкрили меморіальну кімнату-музей К.Д.Ушинського, а на подвір’ї встановили пам’ятник-погруддя педагогу роботи сумського скульптора Якова Красножона. Та після закриття школи ліквідували і музей. 1998 року музей поновили, розширили, збагатили новими експонатами, документами та літературними публікаціями.



Комментариев нет:

Отправить комментарий