Поиск по этому блогу

понедельник, 19 февраля 2018 г.

АНОНС!
22 лютого о 16.00 в Національному музеї історії України (м. Київ, вул. Володимирська, 2) відбудеться презентація книги «Суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у с. Дубовичі» за участі співавторки Лесі Іванченко.
Під час заходу, Ірина Пурига – головний зберігач фондів Музею кролевецького ткацтва – розповість про особливості такого відомого культурного феномену як кролевецькі ткані рушники.
Історико-краєзнавчий нарис про село Дубовичі та родину Кочубеїв, яка з 1688 р. до 1918 р. жила на хуторі Ретик та в містечку Дубовичі, що на Сіверщині, частково відображає генеалогічне дерево роду Кочубеїв. І в роки історичних лихоліть, і в роки процвітання родина Кочубеїв дбала про добробут людей та розквіт краю – зводила церкви, відкривала школи, розвивала дрібну мануфактуру. У тексті представлені відомості статистичного опису Сіверщини, які дають змогу ширше поглянути на діяльність родини Кочубеїв, а також короткі характеристики причин кар’єрного зростання окремих представників роду, вказано їхні нагороди, описано їхню державну діяльність.


Комментариев нет:

Отправить комментарий