Поиск по этому блогу

суббота, 24 февраля 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.
Книгу Бондаренко М. М., Капітоненко О. М. "Корінням із Сумщини" (Суми : ФОП Щербина І.В., 2016) занесено до каталогу Бібліотеки Конгресу США. 
Альбом ліноритів (гравюр, створених через трафарет, виготовлений з лінолеуму) – це портретна галерея відомих земляків-емігрантів, котрі не сприйняли радянську владу і в різний час, починаючи від революції 1917 року, змушені були виїхати за кордон, шукати якийсь прихисток по всьому білому світі.
Графічну серію портретів  виконав Микола Михайлович Бондаренко – художник із села Успенка Буринського району. Історичне та культурно-мистецьке значення видання істотно посилили інформаційні матеріали про персоналій, які підготував відомий сумський краєзнавець голова СМГО «Сумщина-світ» і Фундації Д. Бурлюка Олександр Максимович Капітоненко.
До книги увійшли такі відомі творчі постаті, як письменники Іван Багряний, Михайло Арцибашев, художник і поет Давид Бурлюк, шевченкознавець Павло Зайцев, співак Іван Стешенко, художниця Надія Сомко, композитор Павло Маценко та інші.


Комментариев нет:

Отправить комментарий