Поиск по этому блогу

суббота, 1 апреля 2017 г.

ПАМ'ЯТНА ДАТА.
2 квітня відзначають Міжнародний день дитячої книги. Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.
Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Кожного року одна з національних секцій IBBУ виступає спонсором цього чудового свята.
Традиційно ця секція запрошує популярного письменника написати Посланння дітям всього світу і відомого художника для створення до Міжнародного дня дитячої книги свого оригінального плакату.
Українська дитяча література збагатилася творами місцевих авторів, серед яких є і вже відомі, і нові імена: Платон Воронько, Дмитро Білоус, Іван Багряний, Олександр Олесь, Микола Гриценко, Тамара Герасименко, Лілія Лапіна, Марія Скоробогатська (бабуся Марина), Анатолій Стародуб, Євгенія Гончаренко, Олексій Столбін, Анатолій Давидов, Анна Коршунова.





Комментариев нет:

Отправить комментарий