Поиск по этому блогу

вторник, 18 апреля 2017 г.

ПАМ'ЯТНА ДАТА.
18 квітня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яток і визначних місць, започаткований з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС) у 1982 році.
В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури» і встановлений відповідно до Указу Президента України від 23 серпня № 1062/99.
Територія, яку зараз займає Сумська область, має багате культурне минуле. Впродовж століть її землі входили до складу Великої Скіфії, Київської Русі, Речі Посполитої, Гетьманщини, Російської імперії. Кожна з цих держав залишила по собі певний слід у культурі краю. Значною мірою це стосу­ється архітектурних, історичних, археологічних пам’яток - живого втілення минулих епох. За їхньою кількістю Сумська область посідає одне з перших місць в Україні. Створення в області історико-культурних заповідників сприяло збереженню та дослідженню унікальних пам’яток історії та культури, розвиткові історичної науки, патріотичному вихованню насе­лення. На сьогодні на Сумщині діють Національний заповідник «Глухів»,  історико-культурний заповідник в м. Путивль, Державний історико-культурний запо­відник «Посулля», які займаються справою збереження, вивчення і популяризації архітектурної, історико-культурної спадщини та історичних традицій регіону.
Значну частину об'єктів історико-культурної спадщини Сумської області дослідив кандидат архітектури, відомий історик архітектурної спадщини України Віктор Вечерський. Пропонуємо ознайомитись із його працями.





Комментариев нет:

Отправить комментарий