Поиск по этому блогу

среда, 26 апреля 2017 г.

НОВИНКА!
Кавалерідзе І. П. Мемуари. Драматургія. Публіцистика / упорядник С. Мензелевський. – Київ : Національний Центр Олександра Довженка, 2017. – 688 с.
Презентація книги відбудеться 20 травня о 13.00 на «Книжковому Арсеналі-2017», Зал «Папір».
Учасники: Іван Козленко, Ольга Папаш, Станіслав Мензелевський, Дмитро Горбачов. Організатор: Національний Центр Олександра Довженка.
Збірка «Іван Кавалерідзе. Мемуари. Драматургія. Публіцистика» є першим у своєму роді критичним коментарем до життя й творчості українського кінорежисера та скульптора Івана Кавалерідзе (1887–1978). У книзі на автентичному матеріалі робиться спроба реконструкції неупередженої біографії Кавалерідзе, позбавленої як радянських, так і діаспорних ідеологічних штампів і риторичних лакун. Більшість текстів, що ввійшли у видання, повертаються в науковий обіг після десятків років цензурування, забуття або публікуються вперше. Серед них добір ранньої радянської кінокритики, що проливає світло на дискусії довкола експериментального мистецтва в 1920-ті й на становлення соцреалізму в 1930-ті роки. А також особисті та сімейні знімки Кавалерідзе, робочі моменти, компіляцію рідкісної архівної документації до його фільмів, плакати до кіноробіт, та віднайдені на сьогодні кадри з його втраченої стрічки «Злива».


Комментариев нет:

Отправить комментарий