Поиск по этому блогу

четверг, 6 апреля 2017 г.

ПОДІЯ ТИЖНЯ.
Книга «Anchetat de SMERȘ: asul SSI și liderul emigrației ucrainene din România în dosarele SBU, 1944-1947» («Під слідством СМЕРШ: Офіцер ССІ і лідер української еміграції в Румунії за матеріалами СБУ (1944-1947)») викладача Сумського державного університету, історика, дослідника української політичної еміграції в країнах Південно-Східної Європи Валерія Власенка представлена на міжнародній книжковій виставці-ярмарці GAUDEAMUS International Book and Education Fair, яка проходитиме з 5 по 9 квітня 2017 р. у румунському місті Клуж-Напока. Про це повідомляє на своїй сторінці у соц. мережі Vadim Guzun.
Понад 70 видавництв і книгорозповсюджувачів світу представляють себе. У цілому буде проведено більше 70 заходів - презентації книг, зустрічі з письменниками та дискусії про книги і літературу, публічні лекції, благодійні акції.
Історико-документальне видання «Anchetat de SMERȘ: asul SSI și liderul emigrației ucrainene din România în dosarele SBU, 1944-1947» («Під слідством СМЕРШ: Офіцер ССІ і лідер української еміграції в Румунії за матеріалами СБУ (1944-1947)») написане на матеріалах архівно-слідчої справи Г. Порохівського, що зберігається у Галузевому державному архіві Служби безпеки України. Видання містить інформацію про Надзвичайну дипломатичну місію УНР в Румунії, структуру, склад і діяльність української політичної і військової еміграції, її громадські організації, діяльність румунської спецслужби.



Комментариев нет:

Отправить комментарий