Поиск по этому блогу

суббота, 29 сентября 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.   
Книга Олександра Вертіля «Олександр Шапаренко: на гребені хвиль» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
У другому, доповненому виданні книги розповідається про життєвий та спортивний шляхи Олександра Шапаренка, легендарного майстра швидкої води дворазового олімпійського чемпіона з греблі на байдарках і каное, Почесного громадянина Сум.
Видання присвячено життєвому і спортивному подвигові нашого сучасника, який прославив на весь світ не тільки рідне місто, а й Україну як могутню державу з потужними духовними і спортивними традиціями.
Чомусь заведено, що державотворчі зусилля притаманні насамперед громадським та політичним діячам, письменникам, художникам, акторам, співакам, майстрам народної творчості тощо, а представники спорту здебільшого залишаються в тіні.
А насправді один знаменитий спортсмен робить такий величезний вклад у розвиток рідної країни, який дорівнює зусиллям багатьох його співвітчизників. Яскравий тому приклад – Олександр Шапаренко.
Порівняно з першим, видрукуваним у 2015-му році, нинішнє містить нові розділи та світлини, окремі з яких друкуються вперше і становлять історичну цінність.
Зокрема, доповнено сторінки про активну громадську й просвітницьку діяльність ветерана спорту упродовж останніх років, його численні зустрічі, спілкування із шанувальниками спорту у Сумах та області.
Але в основі розповідь про дитинство і юність, важкий шлях до олімпійських вершин, близьких серцю тренерів, наставників, друзів.
Як і попереднє видання, це також розраховане на широке коло читачів, у тому числі юнаків і дівчат, які мріють про власні спортивні досягнення.
Свого часу Олександр Шапаренко майже півтора десятиліття працював в Іспанії, де готував до стартів тамтешніх спортсменів і де його глибоко шанують.
Він мав офіційні аудієнції у короля Іспанії, брав участь у змаганнях серед ветеранів на призи короля Іспанії. Тож зараз ведуться перемовини про переклад цієї книги іспанською мовою, аби й тамтешні численні шанувальники його спортивних заслуг мали змогу ознайомитися із документально-публіцистичною біографією великого спортсмена.




Комментариев нет:

Отправить комментарий