Поиск по этому блогу

суббота, 29 сентября 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.   
Книга Анни Коршунової та Світлани Качуровської «Казкове місто Суми. Дитячий путівник» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України». 
Місто Суми має багату історію, оповиту легендами. На жаль, регіон, який має колосальний туристичний потенціал, не використовує й сотої частини своїх можливостей. Одна з причин — відсутність науково-популярної краєзнавчої інформації, не лише систематизованої й упорядкованої, а й поданої у легкій, доступній формі.
Більшість видань, які декларують краєзнавчу тематику, спрямовані на дорослу аудиторію, вони перевантажені термінологією, не активізують мислення й не зачіпають емоції. Науково-популярне видання для дітей та для родинного читання, яке не лише подає краєзнавчу інформацію, а й змушує замислюватися й аналізувати історичні події, їхні причини й наслідки, спонукає до активного пізнання, формує позитивні емоції сприйняття рідного міста.
Книгу рекомендовано читати з кольоровими олівцями, адже на її сторінках є незвичайні ігрові завдання: знайти й прочитати зашифроване послання, розфарбувати козацьку шаблю, дописати репліки персонажів і навіть почистити озеро Чехове, зібравши сміття, а також вирушити в гості до сумських пам’ятників, з якими можна привітатися.
Автори розповідають захопливі історії про Суми, які водночас мають під собою чітку наукову основу, спонукаючи читачів розповідати ці історії своїм рідним, близьким, друзям, знайомим.
Мета дитячого путівника — сформувати позитивне ставлення до міста, надати певний обсяг інформації про його заснування й розвиток, про необхідність співіснування громадян в системі «людина-місто» на основі розуміння, толерантності, поваги й любові. Це повнокольорова ігрова ілюстрована книга для читання, яка містить науково-популярні тексти, наукові аргументи, адаптовані до рівня молодших (середніх) школярів, ігрові завдання, експерименти й задачі, пов’язані з повсякденним життям, побутом і колом спілкування дитини, апелює до почуттів і родинних цінностей. Порядок розвитку сюжету — хронологічний, від заснування м. Суми до сучасності.
 
 
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий