Поиск по этому блогу

суббота, 29 сентября 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.   
Книга Олександра Вертіля «Володимир Голубничий. 20 кілометрів до тріумфу» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».
Книгу присвячено видатному спортсмену України і світу сумчанину, легендарному скороходу, учаснику 5-ти Олімпіад, дворазовому олімпійському чемпіону Володимиру Голубничому. Його ім'я добре знане в різних куточках планети і завдяки якому Суми й Україна нині відомі на всіх континентах.
Уродженець міста над Пслом став першим олімпійським чемпіоном, який тут не тільки народився, а й зробив перші кроки, що в майбутньому привели його до світових спортивних вершин.
Тяжке воєнне і повоєнне дитинство, шкільне навчання, робота на промисловому машинобудівному підприємстві, шліфування майстерності в інституті фізкультури... І щоденні виснажливі тренування, загартовування сили волі, жаги до перемог, здобутих у Римі, Токіо, Мехіко, Мюнхені, інших містах світу.
Про все це розповідається на сторінках видання, розрахованого на широке коло читачів різного віку і насамперед тих, хто мріє стати Спортсменом - таким як Володимир Голубничий.
Обидві книги сумського письменника і журналіста Олександра Вертіля, запропоновані до участі в конкурсі, набули широкого суспільного і читацького розголосу не тільки на Сумщині, айв Україні. Про це свідчать численні презентації та зустрічі, які відбулися впродовж останнього року і широко висвітлювалися у друкованих та електронних засобах інформації, на радіо і телебаченні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий