Поиск по этому блогу

суббота, 29 сентября 2018 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.   
Книга Анни Коршунової та Світлани Качуровської «Маленькі історії казкового міста» увійшла до списку творів, що подавалися на Всеукраїнський конкурс «Краща книга України».   
«Маленькі історії казкового міста» не є путівником або краєзнавчим виданням. Це збірка казкових історій для молодших школярів, проте казкові розповіді мають під собою абсолютно реальний грунт. 
Оригінальний авторський підхід полягає в тому, що герої книжки – пам’ятники, контактні скульптури, історичні споруди міста Суми, які живуть своїм життям, взаємодіють, спілкуються. Елементи краєзнавчої інформації подаються читачам у незвичайній формі, автори формують емоційне, позитивне ставлення до пам’яток міста. Так, Альтанка, архітектурна візитка міста в книзі стає модницею Альтанеттою, Краєзнавчий і Художній музеї – друзями Краєзнайком і Намалюйком, пам’ятник цукру й фонтан поблизу перетворюються на братиків Цукрика й Фонтанчика.
Книга містить десять історій, які покликані не лише подати інформацію про місто Суми у формі казки, а й сформувати у читача особливе, трепетне ставлення до свого міста, до його визначних споруд і пам’ятників як до живих істот. Таке «оживлення» міського середовища, наповнення його грою й казкою, у молодшому шкільному віці є надзвичайно важливим, адже мотивує дитину більше дізнаватись про своє місто.





Комментариев нет:

Отправить комментарий