Поиск по этому блогу

понедельник, 27 февраля 2017 г.

ПАМ'ЯТНА ДАТА.
28 лютого виповнюється 75 років від дня народження Юрія Йосиповича Назаренка (1942), поета, члена Національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнських літературних премій ім. О. Олеся та ім. Ярослава Дорошенка, «Тріумф-пера», уродженця м. Білопілля.
Школу закінчив у Білопіллі. Пішов навчатися до залізничного училища. Набув спеціальності токаря-універсала. Працював на Сумському заводі електронних мікроскопів та електроавтоматики. За направленням підприємства пішов навчатись до Київського політехнічного інституту. Закінчив Московський літературний інститут ім. М.Горького.
Працював інженером-конструктором Сумського ВО «Селмі», завідуючим кафедрою випробування будівельних конструкцій СНАУ. Керував літературною студією «Зерна». Ще навчаючись у київському інституті, у складі студентських загонів їздив працювати в тайгу, там і почав писати перші вірші, які потім з'явилися у сумській «Ленінській правді». Згодом з'явилися публікації в українських та всесоюзних журналах і альманахах. Автор книг «Негаснущие звезды», (1977), «Трудолюбивой долей дорожу» (1981), «Пролісковий мед» (1990), «Пред именем твоим» (1991), «Прощання з літом» (1996), «Королівський вінок сонетів» (2004), «Голосом весни» (2010).




Комментариев нет:

Отправить комментарий