Поиск по этому блогу

вторник, 7 февраля 2017 г.

НЕКРОЛОГ.
Українська література та Сумщина зазнали великої втрати – 5 лютого 2017 року пішов з життя Володимир Григорович МОРДАНЬ.
Видатний український поет, перекладач, громадський діяч народився 15 січня 1937 року в родині хліборобів с. Новосельське Лебединського району Сумської області. Закінчив 7 класів Василівської середньої школи, Лебединське педагогічне училище та Ніжинський педагогічний інститут (1961). Член Національної спілки письменників України (з 1966).
Перші публікації вийшли у Лебединській районній газеті, працював у журналах України, у видавництві "Музична Україна". Автор тридцяти книг – це поетичні збірки та книжки для дітей, камерні кантати "Тріолети" (музика О.Костіна, 1986 р.) та "Сміється джерело" (музика Я.Верещагіна, 1988), збірки вокальних творів "Гей,сурмаче!" (1987).
Окремі твори покладені на музику (збірка "Калиновий вогонь",1984 р.).
Окремі твори В.Морданя перекладені білоруською, молдавською, російською, татарською та іншими мовами. Пісні на вірші Володимира Морданя звучать у виконанні хорових колективів, народних артистів Украни.
Лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Олександра Олеся.
У 2005 році нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України.
Письменницька та мистецька спільноти, колеги по творчості глибоко сумують з приводу смерті Володимира Григоровича Морданя і висловлюють щире співчуття родині покійного.



Комментариев нет:

Отправить комментарий