Поиск по этому блогу

понедельник, 11 декабря 2017 г.

АНОНС!
14 грудня о 17.00 у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України (м. Київ, вул. Володимирська, 22-А, територія Національного заповідника «Софія Київська») відбудеться презентація видання «Дивлюся на небо та й думку гадаю» в перекладах мовами світу», що побачило світ з нагоди 200-річчя від дня народження автора твору Михайла Миколайовича Петренка.
Книга, упорядниками якої є засновник документально-генеалогічного проекту «Ідентифікація Петренків», праправнук поета Олександр Петренко і головний редактор газети «Культура і життя» Євген Букет, є продовженням публікацій, здійснених за участі Проекту «Ідентифікація Петренків», та дебютною книжкою в серії «Бібліотека газети «Культура і життя»». До книги включено 24 переклади українського поетичного шедевру «Дивлюся на небо та й думку гадаю», зібрані переважно в 2015-2017 рр. у межах однойменної громадської ініціативи газети «Культура і життя». Перекладачі – відомі в світі особистості – Рауль Чілачава (Грузія), Мрідула Гош (Індія), Левон Блбулян (Вірменія), Антон Паперний (Ізраїль), Андрій Гевка (Словенія), Димитр Христов (Болгарія), Сергій Дзюба (Україна) та ін.
У програмі заходу знакова подія – презентація пам’ятної монети, випущеної Національним банком України до 200-річчя від дня народження Михайла Петренка, яку представить заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу Національного банку України Вікторія Сузанська.
Участь у презентації візьмуть нащадки Михайла Петренка – родини Петренків, Редчуків, петренкознавці з Інституту літератури НАН України, члени Міжнародної літературно-мистецької академії України, перекладачі, які брали участь у проекті.


Комментариев нет:

Отправить комментарий