Поиск по этому блогу

четверг, 28 декабря 2017 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.
Блог «Сумщина видавнича» у цифрах і фактах.
У 2017 році ми відсвяткували свою річницю. За рік функціонування блогу ми продовжували розвиватися і вчились мріяти зухваліше.
Наша читацька аудиторія значно розширилася. Станом на 29 грудня маємо 11887 переглядів. Нас читають у більш ніж десяти країнах світу (США, Португалія, Бельгія, Польща, Кенія, Німеччина, Нідерланди та ін.). Ми реагуємо на ваші читацькі запити і  намагаємося вчасно інформувати про книжкові події, що відбуваються як на території області, так і в Україні. При цьому зберігаємо принцип: краєзнавча складова – найголовніше!
Найпомітнішою новиною цього року, яку ми висвітлювали у блозі, стала новина про перемогу в конкурсі «Дитяча Книга року BBC – 2017» твору Анни Коршунової «Комп і компанія» (Київ: Час майстрів, 2017). Ми продовжимо і надалі інформувати читачів про земляків, книги яких відзначені.
За 2017 рік було опубліковано (станом на 29 грудня) 690 повідомлень. У 2016 році, від початку заснування блогу 26 жовтня – 240. Отже, загальна кількість – 930!
Збільшилася кількість рубрик. Відтепер читачі будуть слідкувати за статистикою відвідуваності блогу в новій рубриці «Статистика». Ваша підтримка для нас важлива!
На жаль у 2017 році відійшли у засвіти відомі автори, краєзнавці і популяризатори книжкової культури, уродженці Сумщини Борис Леонідович Корогод, Олег Іванович Солдатенко, Микола Степанович Єроха, Федір Степанович Яковенко, Володимир Григорович Мордань. Нам довелося вводити нову рубрику «Некролог».
Наші найчисельніші та найвідвідуваніші рубрики – «Новинка!», «Цікавий факт», «Анонс!». Ми продовжимо інформувати вас про конкурси, фестивалі, презентації та інші події.
Наступного року плануємо приділити ще більше уваги рубриці «Рецензія», оскільки маємо на меті не лише інформувати про новинки та події, а ще більше спонукати до вдумливого читання якісної літератури. Плануємо також давати більше інформації в рубриці «Цікавий факт».
Нас не тільки читають, про нас пишуть (http://journ.sumdu.edu.ua/ua/novyny/305-sumshchyna-vydavnycha). З’явилася публікація у науково-методичному журналі «Освіта Сумщини» (2017. – № 2(34). – С. 9-13).
Щиро дякуємо співробітникам відділу краєзнавчої літератури і бібліографії Сумської обласної наукової бібліотеки, які завжди готові надати інформацію про нові надходження у фонд. Мріємо також про дружню підтримку і співпрацю видавництв області, які б надавали інформацію про новинки.
Найбільшою мрією залишається створити сайт, знайти спонсорів на його підтримку (відгукніться, верстальники та SMM-щики!).
Дякуємо всім нашим шанувальникам! Книжкового нам 2018-го!


Комментариев нет:

Отправить комментарий