Поиск по этому блогу

суббота, 30 декабря 2017 г.

ЦІКАВИЙ ФАКТ.
Топ-5 літературних перемог 2017 року. 

  1. 15 грудня 2017 року книга Анни Коршунової «Комп і компанія» (Київ: Час майстрів, 2017) визнана кращою у номінації «Дитяча Книга року ВВС-2017».
  2. 20 грудня відбулося врочисте вшанування лауреатів Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії за 2017 рік. Премія 2017 року у номінації «Художня література» була вручена члену НСПУ Віктору Скакуну, в номінації «Журналістика» премію отримав член НСЖУ Олександр Козирь, Члену Національної спілки краєзнавців України Валерію Власенку рішенням журі премія присуджена в номінації «Краєзнавство».
  3. 27 травня в м. Ірпінь відбувся перший книжковий фестиваль «Irpin BookFest». На фестивалі було визначено лауреатів премії «Літературний Олімп». У номінації «Літературний портрет» диплом лауреата отримала Антонія Цвід за книгу «Возлюбленик муз і грацій».
  4. Згідно з рішенням журі Всеукраїнської літературної премії «Благовіст» Національної спілки письменників України у номінації «Перша книжка» лауреатом 2017 року стала Надія Позняк за збірку «Шкіра».
  5. Книга «Усміхайся, сонечко!» Світлани Петренко на Третьому Всеукраїнському конкурсі ім. Леся Мартовича у м. Жовква отримала диплом першого ступеня у номінації «Дитяча книга». Малюнки до віршів намалювали діти НВК-42 м. Суми.  

1 комментарий:

  1. Дякую, пані Надіє, що нас відмітили, систематизували інформацію. Книга "Шкіра" в 2017 році мала ще одну відзнаку : "Всеукраїнську літературно-мистецьку премію імені В. Юхимовича одержали: В. Романько з м. Слов`янськ за книгу літературних портретів та хрестоматійний матеріал «Слов`янськ літературний: перша половина ХІХ – початок ХХ століття», П. Кухарчук з Житомира за книгу прозових образків «Коло», Валентина Сидорук з м. Чорноморськ, що на Одещині, за книгу прози «Життя після війни», Б. Дячишин з м. Львів за книгу есеїв «Крихти живого часу Андрія Содомори», Надія Позняк з м. Суми за книгу віршів «Шкіра», А. Клюско з м. Новограда-Волинського за книгу поезій «Філософія кохання».( http://litgazeta.com.ua/news/korosten-literaturna-stolytsya-drevlyan/). Пишу на всяк випадок: можливо, Ви просто цю інфу не знайшли. Дякую Вам. З повагою, Надія П.

    ОтветитьУдалить