Поиск по этому блогу

понедельник, 7 ноября 2016 г.

НОВИНКА!  
Моренець В. І. Церковно-визвольний рух на Чернігівщині в 1920-х роках (Документально-публіцистичне видання). Про діяльність Української автокефальної православної церкви на Чернігівщині в 1920-х роках. 
До книги увійшли архівні документи, спогади Голови ВПЦР Василя Потієнка, маловідомі світлини культових споруд 1920–1930 років, друковані видання української церкви 1921 року. 
Книга складається з декількох розділів: «Історична довідка» де розповідається про створення та діяльність УАПЦ; «Українська церква на Чернігівщині в 1920-х роках» де наводиться132 документи про діяльність УАПЦ на Чернігівщині – доповідні записки священиків, благовісників –агітаторів та організаторів нових парах вій УАПЦ, особові картки священиків, тощо ; «Спогади. Василь Потієнко» – родзинка книги, безпосередні спогади учасника та організатора церковного життя, уродженця Сосниці який чимало часу присвятив встановленню української церкви на Чернігівщині зокрема і в Україні загалом. http://pivnich.info/knyha-tserkovno-vyzvolnyj-ruh-na-chernihivschyni-v-1920-h-rokah-vidkryvaje-zabuti-storinky-ukrajinskoho-tserkovnoho-ruhu/






Комментариев нет:

Отправить комментарий