Поиск по этому блогу

среда, 23 ноября 2016 г.

ПОДІЯ ТИЖНЯ.
У Сумах презентували посібник «Пам’ятка учасника АТО».
Цей посібник про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників АТО. У книзі розписані інструкції для військовослужбовців, та членів їхніх родин про права, які вони мають та про те, як досягти їхньої реалізації.
Олексій Федін, учасник бойових дій, розповів, що не всі військовослужбовці у повному обсязі знають про пільги. Тому брошура роз’яснить їм, на що вони можуть розраховувати в плані допомоги від держави.
Олександр Коритник, учасник бойових дій, говорить, мінус посібника те, що чиновники не читали і не бачили брошуру, а люди коли приходитимуть, вони посилатиметься на нього.
«Пам’ятку учасника АТО» розробили юристи-волонтери громадської організації «Юридична сотня» разом з працівниками Міноборони, Міністерства соціальної політики, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України. На даний час в Україні надрукували 10 тисяч примірників. У Сумах їх близько двох сотень.
Наталія Єсіна, автор брошури, говорить, що у пам’ятці зібрали інформацію, яка стосується військовослужбовців від моменту мобілізації до пільг ветеранам. У посібнику зазначено як писати заяву, які норми закону треба використовувати при зверненні до державних установ.
У Сумах такий посібник «Пам’ятка учасника АТО» презентували вперше. У ньому матеріал викладений у графічній формі на 168 сторінках.
Репортаж від UA.Суми.






Комментариев нет:

Отправить комментарий