Поиск по этому блогу

пятница, 25 ноября 2016 г.

ПАМ’ЯТНА ДАТА.
25 листопада 1946 року в с. Івашкові Кодимського району на Одещині народився Пилип Маркович Кислиця.

Співробітниками краєзнавчого відділу ДОУНБ створено біобібліографічний покажчик «Пилип Кислиця: до 70-річчя від дня народження».
Покажчик присвячений відомому сумському мистецтвознавцю, філологові, журналісту, перекладачеві. Покажчик має на меті зібрати творчу спадщину ювіляра: публікації, переклади, коректуру, а також літературу про нього.
Посібник відкривають статті: автобіографічна «Ой догнали літа мої!.. : на порозі вісімдесятиліття…» і «Мій учитель – Пилип Кислиця» Жанни Дмитренко, відмінниці освіти України, члена Національної спілки журналістів України, поетеси, лауреата літературних  премій «Кришталева вишня» та ім. Михайла Стельмаха, депутата Вінницької обласної Ради. Ці статті написані за нашим проханням спеціально для цього видання.
Покажчик складається з основних розділів: «I. Публікації», «II. Переклади», «III. Коректура», «IV. Література про П. Кислицю».
У розділі «Публікації» зібрані матеріали, опубліковані П. Кислицею як під своїм прізвищем, так і під псевдонімами (П. Мудрик, A. Івашків, Ігор Нестеренко, Юлій Русавський, Ф. Пилипенко), або без підпису.



Комментариев нет:

Отправить комментарий